donderdag 12 februari 2009

Les 2 De digitale bibliotheek ONIDV2a

in les 2 hadden we het over ding 4 en ding 5 + we kwamen nog even terug op het huiswerk van les 1: het inventariseren op de website van je stagebibliotheek.
we begonnen de les met een paar filmpjes die de docenten op de weblog hadden geplaatst en een voor een kwamen we naar voren om iets over de website van de stagebibliotheek te vertellen. toen we allemaal geweest waren konden we beginnen met ding 4 en 5 te lezen en te maken.
ding 4 ging er over dat we een account moesten aanmaken op de website www.netvibes.com. dit is het adres van mijn account: www.netvibes.com/markmol. Toen dat gedaan was moesten we RSS feeds aan de site toevoegen van de VOB, de NOS, je eigen stage bibliotheek, NRC Next en van het tijdschrift Kijk (het was eerst Quest maar daar moest een inlognaam voor gebruikt worden)
Om het voor de bibliotheek gemakkelijk te maken, kan je in je eigen account allerlei feeds toevoegen van organisaties die te maken hebben met de bibliotheek in het algemeen en de bibliotheek waar je zelf werkt.
Zo kan je de klanten heel goed op de hoogte brengen van nieuwtjes.
in de volgende les gaan we verder met Ding 4 en 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.